Servicii consulare. Asistenţă şi protecţie…

Informaţii pentru cetăţenii români

SERVICII CONSULARE:

 

 

 

 

 

ASISTENȚĂ ȘI PROTECȚIE CONSULARĂ:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  STAGII DE PRACTICĂ LA CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA TRIESTE.

    

   În cadrul procesului de modernizare a activității consulare, activitate realizată de Ministerul Afacerilor Externe pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în străinătate, a fost realizat un portal extern al aplicației Sistemul Informatic pentru Management Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni - SIMISC.

   Astfel, accesând site-ul www.econsulat.ro, fiecare cetățean român, după ce își crează un cont personal, poate accesa serviciile consulare prestate la secțiile consulare și oficiile consulare ale României în străinătate, aplicația oferind următoarele avantaje:

   • Posibilitatea de a transmite online cererile de servicii consulare și documentația aferentă în mod sigur și rapid;
   • Accesul facil la informațiile necesare, indiferent de locație și timp, într-un mod eficient și transparent;
   • Posibilitatea de a solicita o programare online la sediile secțiilor consulare și oficiilor consulare, în funcție de adresa de domiciliu sau reședință a petentului.

   Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Misiunile diplomatice și oficiile consulare nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara sediilor acestora.

   Pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, utilizați link-ul www.econsulat.ro

   Totodată, pentru optimizarea activității și micșorarea timpilor de așteptare, Consulatul General al României la Trieste a răspuns solicitărilor cetățenilor români și a introdus , ca o alternativă la aplicația realizată prin portalul extern al SIMISC, procedura obținerii prealabile a unei programări pentru depunerea cererilor de eliberare a pașaportului românesc și de obținere a certificatelor de naștere și de căsătorie românești în baza înscrierii în registrele de stare civilă românești a certificatelor de naștere și de căsătorie italiene, precum și pentru eliberarea documentului „nulla osta al matrimonio” și autentificarea și legalizarea actelor notariale.

   Programările se obțin prin transmiterea unei solicitări la adresa de poștă electronică info@roconsit.com. În solicitarea transmisă pentru obținerea programării se menționează serviciul consular solicitat, localitatea de rezidență din Italia și numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească.

    Sărbătorirea Zilei Naționale a României

    03.12.2019

    Luni, 2 decembrie 2019, în organizarea comună a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția și a Consulatului General al României la Trieste, a avut loc un eveniment de înaltă ținută…

    Lista secțiilor de votare organizate în circumscripția Consulatului General al României la Trieste

    28.10.2019

    Votarea va avea loc în străinătate în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie 2019 (turul I), respectiv 22, 23 și 24 noiembrie 2019 (turul II). Orarul de votare va fi: 12.00-21.00 în ziua de vineri și 07.00-21.00 în…

    Participarea consulului general al României la Trieste la o întrevedere cu membri ai comunității românești din orașele Schio și Verona

    27.10.2019

    În zilele de vineri, 25 octombrie 2019, respectiv sâmbătă, 26 octombrie 2019, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a avut două întrevederi în format extins, în orașele Schio și…