Consulatul General

Program de lucru cu publicul

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri în zilele lucrătoare, după cum urmează:

 • luni - joi:
  • 09.00 - 14.00 - preluare orice tip de documente
  • 15.30 - 16.30 - numai eliberare acte
 • vineri:
  • 09.00 - 12.00 - preluare cereri pentru orice tip de documente;
  • 13.00 - 14.00 - eliberare acte.

PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI:

Pașapoartele și actele de stare civilă (înscrierea certificatelor de naștere și căsătorie italiene în registrele de stare civilă românești) vor putea fi efectuate DOAR cu programare prin portalul www.econsulat.ro – Ghișeul Consular Online.

Programările nu se pot accesa de pe smartphones

 

Cetățenii români se pot prezenta la consulat fără programare, pentru următoarele servicii consulare:

 1. Acte notariale – procuri, autentificări declarații, declarații consulare, traduceri, nulla osta al matrimonio
 2. Titlu de călătorie

 

PENTRU CETĂȚENII STRĂINI:

 • Pentru preluarea dosarelor în vederea depunerii jurământului de credință față de România și a celor pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei române programările se obțin prin portalul www.econsulat.ro – Ghișeul Consular Online.

 • Pentru informații referitoare la obținerea vizei de intrare în România se pot adresa la adresa de e-mail info@roconsit.com sau accesând portalul http://www.eviza.ro.

Pentru informații care nu se găsesc pe pagina web trieste.mae.ro, solicitanții se pot adresa la:

În cererea de informații vă rugăm să precizați nume și prenume, orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

 

Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale anunțate la rubrica „ACTUALITATEA CONSULATULUI” cu cinci zile înaintea fiecărei sărbători.

 

În cadrul procesului de modernizare a activității consulare, activitate realizată de Ministerul Afacerilor Externe pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în străinătate, a fost realizat un portal extern al aplicației Sistemul Informatic pentru Management Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni - SIMISC.

Astfel, accesând site-ul www.econsulat.ro, fiecare cetățean român, după ce își crează un cont personal, poate accesa serviciile consulare prestate la secțiile consulare și oficiile consulare ale României în străinătate, aplicația oferind următoarele avantaje:

 • Posibilitatea de a transmite online cererile de servicii consulare și documentația aferentă în mod sigur și rapid;
 • Accesul facil la informațiile necesare, indiferent de locație și timp, într-un mod eficient și transparent;
 • Posibilitatea de a solicita o programare online la sediile secțiilor consulare și oficiilor consulare, în funcție de adresa de domiciliu sau reședință a petentului.

Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Misiunile diplomatice și oficiile consulare nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara sediilor acestora.

Pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, utilizați link-ul www.econsulat.ro

Totodată, pentru optimizarea activității și micșorarea timpilor de așteptare, Consulatul General al României la Trieste a răspuns solicitărilor cetățenilor români și a introdus , ca o alternativă la aplicația realizată prin portalul extern al SIMISC, procedura obținerii prealabile a unei programări pentru depunerea cererilor de eliberare a pașaportului românesc și de obținere a certificatelor de naștere și de căsătorie românești în baza înscrierii în registrele de stare civilă românești a certificatelor de naștere și de căsătorie italiene, precum și pentru eliberarea documentului „nulla osta al matrimonio” și autentificarea și legalizarea actelor notariale.

Sărbătorirea Zilei Naționale a României

03.12.2019

Luni, 2 decembrie 2019, în organizarea comună a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția și a Consulatului General al României la Trieste, a avut loc un eveniment de înaltă ținută…

Lista secțiilor de votare organizate în circumscripția Consulatului General al României la Trieste

28.10.2019

Votarea va avea loc în străinătate în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie 2019 (turul I), respectiv 22, 23 și 24 noiembrie 2019 (turul II). Orarul de votare va fi: 12.00-21.00 în ziua de vineri și 07.00-21.00 în…

Participarea consulului general al României la Trieste la o întrevedere cu membri ai comunității românești din orașele Schio și Verona

27.10.2019

În zilele de vineri, 25 octombrie 2019, respectiv sâmbătă, 26 octombrie 2019, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a avut două întrevederi în format extins, în orașele Schio și…