Consulatul General

Consulatul General al României la Trieste

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

 

Adresă: Via Udine, nr.11,34132 Trieste

Telefon: +39 040 412536

La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +39 040 411 652; +39 040 452 8136; +39 040 416 350 - aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează la București în cadrul Ministerului Afacerilor Externe
 

Alte telefoane disponibile
 

Telefon de urgență: +39 340 8821688

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Fax: +39 040 44938

E-mail: trieste@mae.ro

Adresă de e-mail utilizată NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Web: http://trieste.mae.ro

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

 

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

 • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania se pot adresa la adresa de e-mail info@roconsit.com sau accesând portalul  http://www.eviza.ro
   
 • IT: I cittadini stranieri che bisognano e desiderano chiedere il visto per entrare in Romania, sono pregati di consultare la versione in italiano di questa pagina internet a http://trieste.mae.ro/it, di inviare le richieste per informazioni all'indirizzo e-mail: info@roconsit.com, o di accedere alla pagina web: http://www.eviza.ro.

Alte informații utile

 • Programările în vederea depunerii jurământului de credință pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei române se pot obține numai prin poșta electronică la adresa info@roconsit.com sau prin portalul www.econsulat.ro – Ghișeul Consular Online.
   
 • Pentru a verifica DACĂ A SOSIT PAȘAPORTUL dumneavoastră la Consulat, click AICI sau pe pagina principală pe butonul ”PAȘAPOARTE PRIMITE LA SECȚIA CONSULARĂ”, din partea dreapta sus.

 

Echipa consulară

Dl. Călin Mihail BICHISconsul - E-mail: info@roconsit.com

Dl. Laurențiu Mircea BABEI, consul - E-mail: info@roconsit.com

 

Program de lucru cu publicul

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri în zilele lucrătoare, după cum urmează:

 • luni - joi:    09.00 - 14.00 (preluare orice tip de documente) și
  • 15.30 - 16.30 (numai eliberare acte);
 • vineri:
  • 09.00 - 12.00 (preluare orice tip de documente);
  • 13.00 - 14.00 (numai eliberare acte)

 

PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI:

Pașapoartele și actele de stare civilă (înscrierea certificatelor de naștere și căsătorie italiene în registrele de stare civilă românești) vor putea fi efectuate DOAR cu programare prin portalul www.econsulat.ro – Ghișeul Consular Online. Programările nu se pot accesa de pe smartphones

 

Cetățenii români se pot prezenta la consulat fără programare, pentru următoarele servicii consulare:

1.      Acte notariale – procuri, autentificări declarații, declarații consulare, traduceri, nulla osta al matrimonio

2.      Titlu de călătorie

 

PENTRU CETĂȚENII STRĂINI:

 • Pentru preluarea dosarelor în vederea depunerii jurământului de credință față de România și a celor pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei române programărilese obțin prin portalul www.econsulat.ro – Ghișeul Consular Online.

 • Pentru informații referitoare la obținerea vizei de intrare în România se pot adresa la adresa de e-mail info@roconsit.com sau accesând portalul http://www.eviza.ro.

Pentru informații care nu se găsesc pe pagina web trieste.mae.ro, solicitanții se pot adresa la:

În cererea de informații vă rugăm să precizați nume și prenume, orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

 

Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale anunțate la rubrica „ACTUALITATEA CONSULATULUI” cu cinci zile înaintea fiecărei sărbători.

 

În cadrul procesului de modernizare a activității consulare, activitate realizată de Ministerul Afacerilor Externe pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în străinătate, a fost realizat un portal extern al aplicației Sistemul Informatic pentru Management Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni - SIMISC.

Astfel, accesând site-ul www.econsulat.ro, fiecare cetățean român, după ce își crează un cont personal, poate accesa serviciile consulare prestate la secțiile consulare și oficiile consulare ale României în străinătate, aplicația oferind următoarele avantaje:

 • Posibilitatea de a transmite online cererile de servicii consulare și documentația aferentă în mod sigur și rapid;
 • Accesul facil la informațiile necesare, indiferent de locație și timp, într-un mod eficient și transparent;
 • Posibilitatea de a solicita o programare online la sediile secțiilor consulare și oficiilor consulare, în funcție de adresa de domiciliu sau reședință a petentului.

Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Misiunile diplomatice și oficiile consulare nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara sediilor acestora.

Pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, utilizați link-ul www.econsulat.ro

Participarea Consulului General al României la Trieste la celebrarea „Zilei Culturii Naționale”

16.01.2020

Miercuri, 15 ianuarie 2020, a avut loc la Veneția, în incinta Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică, celebrarea „Zilei Culturii Naționale”. Acțiunea a fost organizată de instituția sus-menționată…

Participarea consulului general al României la Trieste la Festivalul de colinde „Colindul Sfânt și Bun”

23.12.2019

Duminică, 22 decembrie 2019, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a participat la festivalul de colinde „Colindul Sfânt și Bun”, organizat de Protopopiatul „Triveneto III” (Episcopia …

Participarea Consulului General al României la Trieste la evenimentul “ Rivoluzione Romena: 30 anni dopo”

19.12.2019

Miercuri, 18 decembrie 2019, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a participat la un eveniment organizat de asociația italo-română „Danubio”, în colaborare cu „Alpe Adria…