Consulatul General

Consulatul General al României la Trieste

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

 

Adresă: Via Udine, nr.11,34132 Trieste

Telefon: +39 040 412536

La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Telefon call-center (informații consulare pentru cetățeni români): +39 040 411 652; +39 040 452 8136; +39 040 416 350 - aceste numere sunt conectate direct la call-center-ul consular care funcționează la București în cadrul Ministerului Afacerilor Externe

Telefon de urgență: +39 340 8821688

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Fax: +39 040 44938

E-mail: trieste@mae.ro

Adresă de e-mail utilizată NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-center (informații consulare pentru cetățeni români): contact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Web: http://trieste.mae.ro

Site-web call-center (informații consulare pentru cetățeni români): http://www.informatiiconsulare.ro

 

Pentru informații referitoare la obținerea vizei române (necesare cetățenilor străini)

 • RO: Cetățenii străini care solicită informații despre obținerea vizei de intrare în Romania se pot adresa la adresa de e-mail info@roconsit.com sau accesând portalul  http://www.eviza.ro
   
 • IT: I cittadini stranieri che bisognano e desiderano chiedere il visto per entrare in Romania, sono pregati di consultare la versione in italiano di questa pagina internet a http://trieste.mae.ro/it, di inviare le richieste per informazioni all'indirizzo e-mail: info@roconsit.com, o di accedere alla pagina web: http://www.eviza.ro.

Alte informații utile

 • Programările pentru în vederea depunerii jurământului de credință pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei române se pot obține numai prin poșta electronică la adresa info@roconsit.com.​
   
 • Pentru a verifica DACĂ A SOSIT PAȘAPORTUL dumneavoastră la Consulat, click AICI sau pe pagina principală pe butonul ”PAȘAPOARTE PRIMITE LA SECȚIA CONSULARĂ”, din partea dreapta sus.

 

Echipa consulară

Dna. Mirela DUMITRESCUconsul - E-mail: info@roconsit.com

Dl. Călin MIhail BICHISconsul - E-mail: info@roconsit.com

Dl. Laurențiu Mircea BABEI, consul - E-mail: info@roconsit.com

 

Program de lucru cu publicul

Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri în zilele lucrătoare, după cum urmează:

PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI:

SE LUCREAZĂ NUMAI CU PROGRAMARE

Programările se obțin prin transmiterea unei solicitări la adresa de poștă electronică info@roconsit.com. În solicitarea transmisă pentru obținerea programării se menționează serviciul consular solicitat, localitatea de rezidență din Italia și numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească.

 

 • luni - joi: de la 09.00 la 14.00 (preluare orice tip de documente) și de la 15.30 la 16.30 (numai eliberare acte);
 • vineri:
 • 09.00 - 12.00 (preluare orice tip de documente);
 • 12.00 - 13.00 (numai eliberare acte);

 

PENTRU CETĂȚENII STRĂINI:

 

 • miercuri: CU PROGRAMARE - 14.30 - 15.30 - preluare dosare privind cetățenia română și depunerea jurământului de credință (jurământul îl depun la consulat cetățenii străini care fac dovada domiciliului în zona de competență a Consulatului General al României la Trieste conform art. 20 alin. 6 din Legea nr. 21/1991 privind cetățenia română republicată - prezintă mențiune în pașaportul străin sau, în alternativă, carta di soggiorno italiană). În același interval orar, cu programre, se preiau cererile de renunțare la cetățenia română.
 • vineri: 13.30 - 15.00 - depunere jurământ de credință față de România pentru dobândire/redobândire a cetățeniei române de către cei care au depus dosarele și vize (primire cereri de acordare a vizei de intrare în România, eliberare vize)
 • Programările se obțin prin poștă electronică la adresa info@roconsit.com.

 

Nu se lucrează cu publicul în zilele de sărbători legale anunțate la rubrica „ACTUALITATEA CONSULATULUI” cu cinci zile înaintea fiecărei sărbători.

 

În cadrul procesului de modernizare a activității consulare, activitate realizată de Ministerul Afacerilor Externe pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care au reședința sau domiciliul în străinătate, a fost realizat un portal extern al aplicației Sistemul Informatic pentru Management Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni - SIMISC.

Astfel, accesând site-ul www.econsulat.ro, fiecare cetățean român, după ce își crează un cont personal, poate accesa serviciile consulare prestate la secțiile consulare și oficiile consulare ale României în străinătate, aplicația oferind următoarele avantaje:

 • Posibilitatea de a transmite online cererile de servicii consulare și documentația aferentă în mod sigur și rapid;
 • Accesul facil la informațiile necesare, indiferent de locație și timp, într-un mod eficient și transparent;
 • Posibilitatea de a solicita o programare online la sediile secțiilor consulare și oficiilor consulare, în funcție de adresa de domiciliu sau reședință a petentului.

Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Misiunile diplomatice și oficiile consulare nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara sediilor acestora.

Pentru a accesa pagina web a portalului E-Consulat, utilizați link-ul www.econsulat.ro

Totodată, pentru optimizarea activității și micșorarea timpilor de așteptare, Consulatul General al României la Trieste a răspuns solicitărilor cetățenilor români și a introdus , ca o alternativă la aplicația realizată prin portalul extern al SIMISC, procedura obținerii prealabile a unei programări pentru depunerea cererilor de eliberare a pașaportului românesc și de obținere a certificatelor de naștere și de căsătorie românești în baza înscrierii în registrele de stare civilă românești a certificatelor de naștere și de căsătorie italiene, precum și pentru eliberarea documentului „nulla osta al matrimonio” și autentificarea și legalizarea actelor notariale.

Programările se obțin prin transmiterea unei solicitări la adresa de poștă electronică info@roconsit.com. În solicitarea transmisă pentru obținerea programării se menționează serviciul consular solicitat, localitatea de rezidență din Italia și numele și prenumele solicitantului menționat în pașaportul românesc sau din cartea de identitate românească.

Din 12 ianuarie 2017 pentru optimizarea activității și micșorarea timpilor de așteptare, serviciile consulare numai pe bază de programare

30.12.2016

Consulatul General al României la Trieste informează că, începând cu data de 12 ianuarie 2017, depunerea cererilor de eliberare a pașaportului românesc și de obținere a certificatelor de naștere și de căsătorie…

Tradiţionalul pelerinaj anual al românilor greco-catolici din Italia la Padova - ediția a XI-a, 2017

13.03.2017

Pelerinajul credincioşilor români la Catedrala Sfântului Anton din Padova a ajuns la cel de-al XI-lea an consecutiv. Astfel, duminică, 12 martie 2017, peste 500 de pelerini români, sosiţi din multe părţi ale Italiei la …

Sărbătoarea Mărțișorului și Ziua Femeii celebrate împreună cu românii din Cervignano del Friuli.

06.03.2017

Duminică, 5 martie 2017, în sala teatrului „Pasolini” din Cervignano del Friuli, Asociația „Europa” și Consulatul General al României la Trieste au organizat un concert festiv pentru a marca sărbătoarea…